5 út, hogyan érd el a boldogságot

happiness_tabla_resized.jpgTényleg ilyen egyszerű lenne? Mi van, ha igen? Ma bukkantam erre a cikkre, ami különösen aktuális, hogy tegnap volt a boldogság világnapja. Tudtátok, hogy ilyen is van? Mi lenne, ha minden nap ezt ünnepelnénk? A cikket több, mint egy hónapja írták, de minden nap aktuális lehet. Angolról fordítottam, dr. Dain Heert idézik benne, aki egy dinamikus és hatékony módszer és eszköztár, az Access Consciousness® társalapítója. Íme, indulhat a móka?

 „A közelgő Valentin-nap és a Boldogság világnapja (március 20.) kapcsán sokan harcolnak egy egyszerű, mégis egyes emberek számára elérhetetlen életforma eléréséért; hogyan legyünk boldogok?

Azt hiszem, mindenki arra törekszik, hogy boldog legyen a mindennapi életben, függetlenül attól, hogy megy a napja. Tudom, hogy a tény, amikor a dolgok nem jól alakulnak, akkor is megpróbálok jó pofát vágni hozzá. Már csak ilyenek vagyunk. Megteszem, ami tőlem telik, hogy ne húzzak le másokat azzal, hogy nem vagyok boldog. Ez a Te választásod, hogy boldog vagy vagy sem: válaszd a boldogságot! Annyi minden történhet, ha boldognak érzed Magad! Ez másokat is boldoggá tesz.

Dr. Dain Heer, a világhírű személyiségfejlesztő könyv (Being You, Changing the World- Légy Magad és változtasd meg a világot) szerzője egy szokatlan, de elismert tekintély a boldogság témájában, hiszen ő maga is nagyon boldogtalan volt.  Hogy pontosan fogalmazzunk, öngyilkos akart lenni és – miután kipróbált  minden más lehetséges megoldást – talált egy módszert nemcsak ahhoz, hogy újra felfedezze az örömöt, hanem tanítsa is emberek ezreinek, hogyan lehet örömben élni.

Heer szerint a megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk, és garantálja, ha megteszed ugyanazokat a lépéseket, mint ő,  a "nehéz" érzés is hamarosan a múlté lesz.

 1.Mozogj!

Ez egyszerű és nevetségesen hatékony! A tudósok nem ok nélkül beszélnek az endorfinról. Ha kimozdulsz és mozogsz, még akkor is, ha ez az utolsó dolog, amit tenni szeretnél, határozottan jobban fogod érezni Magad tőle, különösen akkor, ha beépíted a mindennapi életstílusodba. Kezdd kis lépésekkel, ha kiestél a formádból, indulj egy ötperces sétával a háztömb körül és onnan emeld fokozatosan.

 2. Száműzd az ítéleteket!

Az ítélkezés sokmindet megöl: a boldogságot, a termelékenységet, a kapcsolatokat, és a növekedést. Ha megszabadulsz tőle, ez megadja a könnyedséget, amit keresel. Hagyd abba, hogy megítélsz másokat, és ami ennél is fontosabb, az önbírálattal is hagyj fel. Ne úgy nézd a dolgokat, hogy helyes, helytelen, jó rossz, vagy, hogy milyennek kellene, vagy nem kellene lenniük. Ez a szociális média világában még fontosabb. Ne aszerint az ideák szerint értékeld az életedet, amit az interneten látsz, vagy ahogy a Facebook barátaid élete kinéz. Hagyd az életet, hogy csak legyen. Hagyd abba, hogy mindent elemzel, tartózkodj attól, hogy mindent jónak vagy rossznak kategorizálsz. Tanuld meg száműzni az ítéleteket, ez szabaddá tesz.

 3. Kérdezz és ne keress válaszokat!

A válaszok keresése beszűkíti a lehetőségeinket. A kérdések képessé tesznek minket, míg az egy helyes válasz keresése bezár egy gondolkodásmódba. Például ahelyett, hogy azt kérdezed: „miért vagyok mindig leégve, vagy miért nem találom a megfelelő személyt?” és meg is válaszolod ilyesmivel, hogy „mert nem vagyok elég vonzó, vagy elég okos”, miért nem próbálod megkérdezni, „mi kellene ahhoz, hogy ez megváltozzon?” A lényeg, hogy ne keressük a választ, csak tegyük fel a kérdést és nézzük meg, mi történik. A nyitott kérdések eltérítenek a jól bejáratott ösvényről és hirtelen megláthatsz más választási lehetőségeket. Talán még egy olyan lehetőséget is megtalálhatsz, ami megváltoztatja a jövődet.

 4. Válaszd, hogy boldog vagy!

Hallottad, hogy a boldogság állapotában létezni egy elmeállapot. Nos, ez azért van így, mert ez egy választás. Választhatod, hogy boldog vagy vagy savanyú - de nem egyszerre. Ha konfliktusban vagy az emberekkel a környezetedben, vagy Magaddal, felejtsd el, hogy megnyerd a vitát. Ehelyett válaszd a boldogságot. Ha az élethelyzet ezt nem teszi lehetővé, légy proaktív. Készíts egy listát az összes dologról, aminek meg kell változnia, hogy elérd a boldogságot.

 5. Adj szeretetet!

„Mi lenne, ha a szeretetre való törekvés helyett hajlandó lennél arra, hogy ítélet és bántás nélkül hálás és gondoskodó legyél másokkal?” - kérdezi dr. Heer. Szerinte a szeretet társadalmilag elfogadható ideája – ideértve a teljes kapcsolati egységet – egy romboló fantázia. „A szeretet mindenkinek mást jelent”- magyarázza. Lehetetlen meghatározni és megtalálni. Inkább törekedj arra, hogy hálás, gondoskodó legyél, és teljesen elfogadd Magad és az embereket körülötted.”

 

 

Ha elméletek helyett szeretnéd élni a boldogságot, egyszerű, működő és áttörést hozó módszereket kapni a kezedbe, jelentkezz be access bars® kezelésre:

Tel: +36-20-393-27-53

boldogtestben@gmail.com

https://www.facebook.com/boldogtestben/?fref=ts

 

Forrás: http://www.thesimplemoms.com/2015/02/5-ways-on-how-to-achieve-happiness.html  

február 3.

a kép forrása: mind-span.co.uk