Boldog Testben Szabad Lélek

Hálaünnep

A hálakönnyek öröme

happytears_resized.jpgA szeretet ünnepéhez mit adhat, ha még hálásak is vagyunk? Nem lehet egyszerre hálásnak lenni és ítélkezni. Mit választasz?

Mesélek egy meglepő történetet tegnapról. Nálunk szokás, hogy Anyukával és a Tesómmal elmegyünk sétálni karácsonyi fényeket nézni, mézeskalács illatot szívni. Anyu becsengetett, mielőtt indultunk. Még ki sem mentem a kapun, már mondta, hogy lehet a ház szelektív kukája az ablakom alatt, nem zavar-e, miért nem teszem arrébb. Mondtam, hogy nem zavar. Elég volt ez ahhoz, hogy még jobban  belecsavarja magát, hogy ez így nem maradhat, és nem igaz, hogy nem zavar. Ránéztem, úgy láttam, mint még soha. Bebugyolálva nyakig a kabátjába, fázósan, behúzott nyakkal, lelkesen magyaráz. Ahelyett hogy belementem volna a vitába, kedvem lett volna nyakába ugrani és elmondani neki, mennyire cuki és mennyire hálás vagyok neki a létezéséért. Sok lett volna neki akkor és ott, így csak energiában kommunikáltam neki. Jelentőségét veszített a kuka téma, teljesen másról beszélgettünk tovább. Netalán a napokban előfordulhat, hogy valaki megnyomja egy jól ismert piros gombodat. Ha van kedved, próbáld ki, hogy úgy nézel rá, ahogy eddig még soha. nézd meg, miért lehetsz neki hálás. Vajon milyen más lehetőségeitek vannak, mint a vita?

Napok óta egyre csak nő a hálám. Egyik este csak ültem az ágyamon, karácsonyi dalokat hallgattam (lebuktam, igen, bevallom, előfordul) és elkezdtek potyogni a könnyeim. Nyílt a tér, beleengedtem magam és figyeltem, mi jön. Automatikusan a könnyeket sokszor a bánattal azonosítjuk, sőt, az is előfordul, hogy összekeverjük a bánatot az örömmel. Gary Douglas, az Access Consciousness® alapítójától az egyik kedvenc mondásom: "Amikor szomorú vagy, az soha nem a Tiéd." Hogy is van ez? Olyanok vagyunk, mint a rádióantenna. Mindenki gondolataira, érzéseire éberek vagyunk. Volt már úgy, hogy könnyed voltál, minden működött, majd ok nélkül "elszomorodtál"? Mi van, ha csak átvetted mások baját? Nézd csak meg, mi van akkor, mikor így ünnepek táján bekeveredsz egy bevásárlóközpontba. Könnyed? Sok ember rengeteg stressze gyűlik össze. Annyit tegyél meg Magadért, hogy felteszed a kérdést: kihez tartozik ez? Ha érzékeled, hogy könnyebb, tudd, hogy nem a Tiéd, küldd vissza a feladónak.

Hálás vagyok

Túljutván azon, hogy könnyek nem jelentenek bajt, ami szomorúságot felfedeztem, az nem az enyém, elkezdett árvízként, zubogva elönteni, miért vagyok hálás. A csodás barátaimért, a közös teremtésekért, kacagásokért, akikkel a drámában is együtt vagyunk és hamar mókába fordítjuk, akik akkor is velem vannak, mikor nem tudok mosolyogni. A családomért, akiknek egyre nagyobb a megengedésük a totális furcsaságomra.

Hálás vagyok a testemért, ami túlélt velem majd négy évtizedet úgy, hogy nem sok kedvességet, annál több bántalmazást kapott tőlem. Hálás vagyok a választásaimért, hogy hajlandó vagyok túlmenni a kényelmes távolságon, megteszek olyan dolgokat is, amiről eldöntöttem, hogy soha. Hajlandó vagyok egyre többet kérdezni, hogy tényleg így van-e, ahogy eldöntöttem, vagy mi más lehetséges, amit még elképzelni sem tudok.

Hálás vagyok azokért, akiktől sokat tanultam, még inkább, hogy befogadtam a hozzájárulásukat ahhoz, hogy tudjam, amit tudok. Hálás vagyok a hajlandóságomért, hogy igazán őszintén rá tudok nézni mit szeretnék. Sokszor éreztem, hogy össze vagyok kavarodva, nem sikerül megteremtenem, amit kérek. Írtam korábban a kérésekről, arról, nekem hogyan működik. A döbbenet az egészben, hogy tényleg működik. Óriási öröm, hogy van, akivel meg tudom osztani.

Hálás vagyok azoknak, akik választották a hozzájárulásomat az életükhöz akár tanfolyam, akár személyes kezelés, akár egyetlen kérdés formájában. Hálás vagyok és izgalmas tudni, hogy van, aki hazamegy, és használja is az eszközöket. Akár még aznap este ír, hogy megváltoztatott valamit, amiről elhitte, hogy megváltoztathatatlan.

Köszönöm az anyáknak, akik hajlandók hölgyként létezni, és Karácsony előtt egy nappal választották a táplálást, szépülést.

Fedezd fel!

Kívánom Neked, ismerve és ismeretlenül, hogy fedezd fel a csodát, aki vagy. Kérj többet Magadból, merj az a különleges ajándék lenni, aki vagy! A tudatosság nem mindig vicces, a tudatosság amellett, hogy nem ítél meg semmit és magába foglal mindent, nekem e létezés örömét és végtelen izgalmát jelenti.

Kívánom, hogy fedezd fel Magad, a körülötted lévő emberekre nézz úgy, mintha még soha nem láttad volna, nem lenne sérelmed, nem lenne tapasztalatod. A Karácsony mellett mi van, ha megünnepeljük a létezés örömét is?

A jövő évi programokkal már készülök, sőt, idén is lesz még. Vajon milyen teremtő lehetőségeink vannak?

Kívánom fel, hogy engedj meg, fogadj be olyan varázslatokat is, amiről eddig nem is tudtad, hogy létezik. Könnyed, intim, kedves, békés Ünnepeket Neked!

 

Kép forrása: pixabay

 

Mit kérnél Jézuskától?

Tudod-e mit kérsz éppen?

           

jezuska_resized.jpgHa leülnél levelet írni, úgy, hogy tudod, bármit kérhetsz, mit kérnél? Állj meg egy pillanatra, menj bele abba a térbe, ami gyerekként voltál. Mertél kérni, mindegy, mennyire tűnt képtelennek, vagy hülyeségnek. Hogy vagy ezzel ma?

Elfelejtettünk kérni

Tágítsuk ki most ezt a Jézuska témát világnézettől függetlenül, mondjuk...az Univerzumra. Dain Heer, az access consciousness társalapítója szokta mondani, hogy a "kérd és megadatik" bölcsességet beleírták a Bibliába, hogy ne hidd el. Érdekes ez a hit dolog. Mi van, ha nem hinni, vagy tagadni akarsz valamit, hanem megnézed, Neked mi működik? Ma kértél már? A múltkor felhívott egy kliensem sírva, hogy annyira szeretne már valamit, varázsol, húzza az energiát, már mindent megtett. Kérdeztem, kérte-e. Felnevetett, mondta, hogy na, azt még tényleg nem. Másnap írt, hogy megvan, amit kért. Létezik, hogy tényleg ennyire egyszerű? El ne hidd, csináld!

Hol érvénytelenítették gyerekként a kérésedet? Maradjunk csak a Karácsonynál! Nagy lelkesen nekiültél levelet írni, vagy hatalmasra nyílt, izgalomtól csillogó szemekkel ömlött Belőled, hogy mit kérsz. Mi volt a válasz? Azt úgy nem lehet, nincs rá pénz, vagy az nagy, és Jézuska nem bírja el. Eszembe jut egy részlet egy hülye filmből, nézzétek el nekem, hogy a címére nem emlékszem, csak a szitura. Idegesítő hangú kisfiú beül a Mikulás ölébe és elkezdi sorolni: "Kérek egy bicikliiiit, meg egy labdáááát...." és hopp, itt már félbe is szakítják? "Nem kapsz, Apád munkanélküli"

Mi van, ha nem hiszed el, hogy lehetetlen? Engem sosem érdekelt, hogy mit miért nem lehet, sokkal inkább az, hogy rendben, eddig nem lehetett, mi lehetséges most? Pont tegnap játszottunk egy kliensemmel. Mondta, hogy szeretnének elmenni még Szilveszterkor egy népszerű síparadicsomba, de már sehol nincs szállás. Mondtuk, hogy oké, nézzen rá, mi más lehetséges. Mi van, ha elengedi a ragaszkodást, hogy csak akkor és csak oda, és mi van, ha mégis akad szállás? Ma írt, hogy akadt.

Ahogy írom ezeket a sorokat, annyira bagatellnek, bugyutának és egyszerűnek tűnik. Mégis, hol döntöttük el, hogy nem lehet könnyed az életünk, és nem kaphatunk meg mindent amit kérünk? Hol tettük nehézzé az életünk és kezdtünk problémákat gyártani, hogy ne legyen már annyira feltűnő, hogy ez nekünk ennyire könnyen megy?

Hajlandó vagy az a könnyedség lenni, aki valójában vagy?

neveto_kislany.jpg

Nézd meg, mi az, amit valójában kérsz. Ne kamuzz, Magadnak ne! Lehetséges, lesznek olyan felismeréseid, amiken meg fogsz lepődni. Lehet, hogy tíz éve kitaláltál valamit, mit szeretnél, és már régen nem aktuális, de még mindig azt hajszolod. Az is megeshet, hogy nem is a Te valódi kérésed, hanem anyád vágya. Meg még egy sor turpisságra fény derülhet, amivel összezavarod Magad. Végtelenül kreatív vagy, tudom.

Gyere, menjünk shoppingolni!

Most ráakadtam a Karácsony témára, szóval képzeld el, hogy elmegyünk shoppingolni. Ez most különleges lesz, energiákat fogunk összeválogatni. Bármennyit, bármit választhatsz, nincs limit. nincs vagy-vagy. Menj bele azokba az energiákba, amik igazán táplálóak, örömteliek Neked. Képzeld egy, hogy van egy hatalmas bevásárlószatyrod, (vagy, bocs, puttonyod, ha már ez a bűvkör) és kezdd el belepakolni az energiákat. Még. Még. Amikor úgy látod, tele a puttony, lásd és érzékeld, hogy tud tágulni, bármeddig. Szóval pakold bátran. MÉÉÉÉG. Mindenhol, ahol elhitted, hogy nem szabad túl sokat kérni, nem érdemled meg, amúgy sem kell, töröld. És pakolj még sok-sok finom, melengető, viháncoló, bármilyen energiát. Amikor kész vagy elengedni, tedd meg. Repítsd az Univerzumnak és kérd, hogy jelenjen meg fizikai formában a sok összeválogatott energia. Az energia az anyanyelvünk, ezen kommunikálunk elsődlegesen. Nézzünk egy példát: ha szeretnél egy autót, azt nézd, milyen száguldani vele, milyen az illata, hogyan érzi magát  a tested, ha beleülsz. Kérd, hogy ez a nagyszerűség jelenjen meg.

Az Univerzumtól kérd, Magadtól követeld meg!

Hagyd abba, hogy lebeszéled saját Magad a vágyaidról. Ki vagy ilyenkor, hány éves vagy, mikor bevágod a durcát, ha elsőre nem sikerül? Válaszd, amire vágysz, válaszd minden tíz másodpercben.Nem ragaszkodásból, hanem elköteleződésből Magad és az életed mellett. Nem kell megindokolnod, hogy mit miért kéársz, és megérdemelned sem kell. az élet nem l'oreal reklám.

Mit választasz Magadnak a puttonyomból? Remek eszközöket találhatsz a könnyedséghez, varázslathoz és könnyed élethez.

A puttony tartalma itt pakolható szét. PROGRAMOK

 

 

Képek forrása: pixabay

 

Mi van, ha nincs probléma?


szem_resized.jpgDrága Barátom, gyere, nézzünk rá az életedre, a történetedre! Hol azonosítottad Magad a sztorijaiddal, a problémáiddal? Ha nem lenne múltad, nem lenne problémád, mit választanál?

Kérlek, arra a három perc huszonkét másodpercre, amíg végigfutod ezt a bejegyzést, tegyél félre mindent, amit eddig kigondoltál, elhittél, kitaláltál, hogy minek hogy kellene lennie, és mi a baj Veled! Szeretnék most mélyen a szemedbe nézni, és elmondani Neked, hogy

  • Nincs Veled semmi baj
  • Nem rontottál el semmit
  • Nem vagy hibás

Te is megteheted, mondd Magadnak. Akár menj oda a tükörhöz és nézz bele a saját csodás szemeidbe. Nézd meg, mi jön fel, és hányszor tudod elmondani. Előfordulhat, hogy elszorul a gyomrod, talán még sírni is fogsz. Kinek, mikor hitted el, hogy rossz vagy?  Igen, bőven lehetnek emberek körülötted, akik komolyan így is gondolják. Tudd, hogy ez nem Rólad szól, az ő nézőpontjuk. Kell ezzel bármit kezdened? Lehetsz mindenkinek jó?

Megszoktuk, hogy szerelünk

Sokszor van, hogy szeretnénk megváltoztatni valamit. Nem mindegy, ezt milyen térből tesszük. Mi van, ha nem onnan indulsz ki, hogy eddig rosszul csináltad? Amikor választottad, jó ötletnek tűnhetett, légy hálás, hogy azóta van még jobb és válassz mást. Nem kell kibogoznod, elemezned, megítélted, hogy mit és miért csináltál eddig. VÁLASSZ MÁST! Nincs azzal sem baj, ha nem most választod. Sokan fordulnak hozzám hosszú évek óta fennálló problémával. A probléma nem áll fenn csak úgy magától, mókából, azt bizony mi tartjuk a helyén a nézőpontjainkkal, a nekifeszüléssel, hogy ezt márpedig meg kell oldanom. Mi lenne, ha ezt az energiát arra fordítanád, hogy elkezdesz mást teremteni? Azt vettem észre, hogy sokan azonosítják magukat a problémával, Szinte mindenkinek van ilyen csontja, amit évek, akár évtizedek óta rág. Nem, rám ez nem vonatkozik, én sosem csináltam ilyet. 

Érdemes megnézni, mi van ezalatt. Biztonságos, ezt a csontot már tudjuk, hogyan kell rágni úgy, hogy egészen biztosan ne változzon semmi. Talán pont kifogásnak használjuk, hogy ne másra kelljen ránézni? Adódhat olyan nem tudatos kitalálmányunk is, hogy nem lenne igazán mit csinálnunk, ha ez a probléma megoldódna, hiszen, megszoktuk hogy szerelni, azt márpedig valamit folyamatosan kell.

Jóhírem van

Nem vagy probléma, és ott kezdődik a buli, amikor abbahagyod a szerelést. Egy csodálatos tanfolyamon veszek részt éppen. Arról szól, hogy tudatosabbak legyünk magunkkal, a testünkkel. Szuper kaland. Sokan azért jönnek, hogy megoldást találjanak a problémaikra. Kapunk működő eszközöket, igen, mindjárt az is elárulom, mit, de most nézz rá arra, hogy akkor is választhatod a tudatosságot, a többet, a nagyobbat, ha nincs megszerelendő dolog Rajtad és nem is kreálsz.

Amikor táncra kelnek a molekulák

Sok access tanfolyamon vettem részt, most olyan izgalomban voltam napok óta, mintha Karácsonyra készülnék. Nem arra figyeltem, hogy most épp mi a baj, hanem kértem, hogy nőjön a megengedésem és a befogadásom, és kíváncsian érkeztem, mit is teremthetünk. A három napból még csak egy telt el, már így is hatalmas csodákat kaptam, amiért végtelenül hálás vagyok az access alapítójának, az oktatóknak, a résztvevőknek, és persze magamnak is, hogy választottam. Most keresem a szavakat, hogy el tudjam mondani, milyen az, amikor megengedem magamnak az élést. Szándékosan használom így kissé furcsán ezt a kifejezést az élet helyet, jobban visszaadja a dinamikát, az áramlást, amit választhatunk. Mindig választunk, a kérdés az, hogy mit. Hajlandóak vagyunk- e túlmenni a régi mintáinkon? Minek választanánk újra és újra ugyanazt, ami nem bulis, örömteli? Teljesen indifferens, mióta passzírozod ugyanazt, bármikor választhatsz mást. Számos olyan kliensem volt, aki egy kezelés után hazament, kilépett az évtizedek óta nem működő házasságából, vagy éppen azt választotta, hogy a nehéz házasságát megváltoztatja, és működni kezdett neki. Bármikor bármi lehetséges.

Mondok személyeset is, ó, dehogy párkapcsolati téma. Nekem is volt sztorim, aki közelebbről ismer, már vélhetően kiütést kapott tőlem néha. Tekertem jobbról, húztam balról, nem működött. Dolgoztam rajta, feszültem, aztán azt vettem észre, hogy megváltozott. Nem volt tűzijáték. Levettem róla a jelentőséget és mást választottam. Álmomban nem gondoltam, hogy mekkora tér elérhető és milyen lehetőségek nyílnak meg. 

A te molekuláid mitől perdülnek táncra?

A kényelmes távolság

Sokat beszélgetünk mostanában arról, hogy mi mindennel tatjuk fenn a távolságot, amiből a rend kedvéért magunkat sem felejtjük ki. Sokszor éppen magunktól vagyunk a legtávolabb... A napokban elkezdtem ezzel játszani, mi van, ha közelebb megyek a kényelmesnél. Kérdeztem, ez hogyan jelenhet meg. Sokszor jött a késztetés, hogy többet mondjam az embereknek, mennyire csodálatosak, milyen hálás vagyok nekik. Volt bennem olyan korábban, hogy ez zavaró lesz nekik és én aztán nem szeretném őket zavarba hozni. Tudjátok mi történt? Hálásan befogadták.

Kezd egyre inkább erősödni bennem, hogy imádom elmondani az embereknek mennyire csodásak és megerősíteni abban, hogy tudják, amit tudnak. Vannak rá csodás módszereim: ha szereted a kényelmes távolságot Magadtól, ne válaszd! Abban bízhatsz, hogy addig piszkállak, amíg hajlandó vagy elismerni, mekkora csoda vagy.

Egyéni kezelésekre bejelentkezés: boldogtestben@gmail.com

+36-20-393-27-53

Access bars tanfolyam, és egyéb programok közül választhatsz, kattints ide

 

 

 

Kép: pixabay

Amikor a tudatosság nem vicces - vagy mégis?

gombfej.jpgMinden az ellenkezője annak, aminek látszik és semmi nem az ellenkezője annak, aminek látszik. Hányan hittük el, hogy a tudatosság egy állandósult öröm, móka és kacagás? A tudatosság magába foglal mindent és nem ítél meg semmit. Tudom, tudom, oké, de Te boldog szeretnél lenni.

Nem így képzeltem

Előfordult már, hogy kértél valamit, akár még veszettül vizualizáltad is, és nem az lett? Mi más lehetséges ilyenkor azon túl, hogy elkönyveled, nem sikerült, megítéled Magad, és feladod? Kérdezd meg: ez az a változás, amit kértem? Lehetséges-e, hogy azért érzed Magad nagyon kellemetlenül, mert változik minden? Épp oldódnak a bilincseid. Szertefoszlanak a referenciapontjaid, a mit-hogyan-kell mintáid.

Hajrá, drága Barátom, itt ne add fel. Hallhattad már, hogy  a csodák a komfortzónán túl kezdődnek. Nos, hajlandó vagy-e elmenni odáig? Nem lesz mindig minden rózsaszín pufi lufi. Akkor vered át Magad, ha ki akarod zárni, amiről eldöntötted, hogy rossz. Amikor kizársz valamit, egyből a nem-választás Univerzumában találod Magad. Ez nem a "vonzás törvénye", a jaj, ne félj, mert bevonzod. Kezdj el rettegni George Clooney-tól és nézd meg, valóban így működik-e. Egyszerűen arról van szó, ha kizársz valamit nem nézel rá, nincs tisztánlátásod, elzárod az éberséget. Kérd teljes sebezhetőségből, amit igazán szeretnél. Mersz-e úgy kérni, hogy elengeded minden elvárásod, kivetítésed, gondolatod arról, hogy hogyan kell kinéznie? Mersz-e úgy kérni, hogy totálisan másképp is megjelenhet, mint amit az agyad el tud most képzelni?

Menni fog?

Bátor vagy, tudom, és megvan a kapacitásod is hogy továbbmenj. A kérdés, hogy választod-e. Ha félsz, nézz rá, valóban félsz, vagy izgulsz, hiszen ismeretlen tájakra keveredtél. Választhatod, hogy visszafordulsz, és azt is, hogy felgyorsulsz és túlmész mindenen. Sírj, dühöngj, küldj mindenkit oda, ahova valónak gondolod, csak maradj jelen. Kérj többet a csodából aki vagy. Kérheted, hogy könnyed és örömteli legyen a változás, csak ne tedd elvárássá. Annyira trükkösek vagyunk, a könnyedséget is izzadva, elvárásból vagyunk hajlamosak kérni. Sőt néha feltételeket szabunk az Univerzumnak, hogy ezt meg ezt kérem, de csak akkor, ha ez könnyed. A megkövetelés, az elköteleződés a saját életed mellett azt jelenti, hogy kéred, választod újra és újra, bármit is kell tegyél, bármi is kell legyél, hogy megkapd.

Mi ez?

Bármi is jelenjen meg, tedd fel a kérdést. Ha az okot, a miérteket keresed, az visszavisz a múltba, és újrateremted azt. Van úgy, hogy nem tetszik már a szarkupac, amiben ülünk. Ahelyett, hogy megítéled, nézz rá, mi mást választhatsz. Nem kell pozitívan gondolkodni. Ha nem kerek, vagy kifejezetten nyomorultul érzed Magad, nem kedves azt mantrázni, hogy minden rendben van.  NÉZZ RÁ, mi van. Falak nélkül. Mondj igazat Magadnak. Mi az amire eddig nem voltál hajlandó ránézni? Mi lehetséges most, ami soha nem volt?

Tápláló kapcsolatot kértem, hogy lett ebből egy baleset?

Választottam, hogy hagyom azokat az embereket, akik nem kedvesek és gondoskodóak velem, nem tisztelnek. Abbahagyom, hogy rányomjam az én kedvességem, jelenlétem, tiszteletem olyanokra, akik nem tudnak vele mit kezdeni. Aki nem választja, nem választja. Kértem olyanokat, akikkel mókás együtt, akik jelen vannak. Jöttem át a hídon utolértem egy kisbuszt, csattt. Az autó eleje kapott, érdekes formát öltött. A bokám is kapott. Jelen tudtam maradni. Persze, volt hiszti, hogy most ez mire jó, meg miért pont most, stb., ez nem tartott sokáig. Láss csodát, előkerültek a tápláló kapcsolatok. Kis üzenetek, félmondatok. Tér és megengedés, hogy ott vannak, szóljak, miben kérek hozzájárulást. Hihetetlenül hálás vagyok értük. Ahogyan azért is, hogy olyan autószerelőt ismerhetek, aki ünnepnap, szakadó esőben kukutyimból eljön megnézni a gépet. Lehetett volna másképp? Biztosan. Miért így történt? Nem keresem az okát. Kaphatok kedvességet törődést anélkül is, hogy bajom lenne? Igen. Azóta folyamatosan újabb emberek bukkannak fel, tápláló, mókás egységközösségből van egyre több. A beragadtnak tűnt helyzetekre addig kérdezek, addig megyek, túl a falaimon, amíg hupppsz, minden akadály semmisé válik, és megkapom, amit kérek. Hogy lehet még ennél is jobb? Találkozom továbbra is olyanokkal, akik kifejezetten nem kedvesek? Persze. A különbség annyi, hogy nem választom, nem ragaszkodom hozzá, hogy ez megváltozzon. 

Mi a tanulság?

Mi lenne, ha feladnánk, hogy mindenből következtetést akarunk levonni? Mi van, ha nem kell tanulni, tapasztalni, csak megengedni, hogy tudjuk, amit tudunk?

Ha kellőképpen elrettentél a tudatosság választásától, ezeket az eseményeket meg se nézd!

Access bars tanfolyam: https://www.facebook.com/events/716715118514295/

Boldog (T)est: https://www.facebook.com/events/2028746967371123/

 

Kép forrása: pixabay

 

Értsd már meg!

understand_resized.jpg"Értsd már meg! Nem igaz, hogy nem érted!" Az angol understand szó gyönyörűséget mutat: under= alá, stand=állni. Vagyis, ha meg akarsz érteni valakit, be kell állnod az ő nézőpontja alá. Hányszor akartak Rád nyomni különböző nézőpontokat? Meg kell értenem, hogy megváltoztathassam" Nos igaz ez? Hányszor próbálod megérteni, ki mit, miért csinál?

Rajtad múlik, mit választasz. Nézzük csak át: ha meg akarod érteni a másikat, bele kell lépned az ő valóságába. Na már most, ha ő az öntudatlan, végtelen zűrzavart választja, és Te belelépsz oda, onnan mit tudsz teremteni? Aztán azt hiszed, Te vagy összezavarodva, pedig csak az őbenne lévő katyvaszt érzékeled. Mit döntöttél el, minek kell történnie előbb, milyen tervnek kell teljesülnie, és csak utána változtathatsz?

Honnan tudsz megváltoztatni bármit?

Teljes jelenlétből. A saját életedben való jelenlétből. Amikor bármennyire is fura vagy nyomasztó a helyzeted, nem kisétálsz a saját életedből, hanem beleállsz, és hajlandó vagy ránézni mi van. Nem azt nézed, mások valósága, nézőpontja szerint mi van. A nézőpontod teremti a valóságodat. Ha beveszed más nézőpontját sajátodként, csodálkozol, hogy nem látsz tisztán és inkább menekülsz? Hányszor hazudsz Magadnak? Rendkívül trükkös vagy. Nincs ezzel baj, ismerd el a kreativitásod, és nézz rá, hogy ha ezt a képességed az életed teremtésére használnád, mit tudnál létrehozni. Tudom, szeretsz tornázni, túráztatni Magad. Mi van, ha a korlátok megmászása, átugrása helyett egyszerűen választasz mást?

Hogyan legyek jelen?

Zárd be az összes hátsó kijáratot! Ezek a titkos ajtók, amiket nyitva hagyunk, hogy elegánsan kisétálhassunk bármikor, és elmondhassuk, hogy ááá, nem is fontos az egész. Ha fenntartod ezeket, eleve kódolod, hogy nem jön össze. Ilyenkor nem vagy hajlandó teljes intimitásban lenni Magaddal, és mindig azt keresed, miért ítélheted meg Magad. A jelenlét nemcsak az, hogy meditálsz. Azt is választhatod, rendkívül felszabadító, amikor nem az elmédben vagy. Igen ám, de mi van, mikor kimész az utcára, veszekszel a pároddal? Ezért is imádom az accesst, nagyon sokat ad, hogy egyre inkább benne legyél a saját éltedben, működő eszközök tárházát találod a mindennapokhoz.

Lehet a kispadról gólt rúgni? Egyre többször látom klienseimnél, hogy akár évek óta tartó beragadásokat tudunk feloldani akkor, ha tényleg beleáll, jelen van és választja. Kérd, ne kéregesd, amit szeretnél. Válaszd, hogy bármibe is kerüljön megváltoztatod, ami nem működik. 

Nem értem, hol akadtam el

Mi van, ha nem érteni akarod? Az elemzés, az okok keresése visszavisz a múltba, és benne tart abban, hogy a múltbéli korlátozásaidból teremted a jövőd.

Fura dolgot mondok: ahol elakadást érzékelsz, ott mindig olyan képességed van, amit nem ismersz el. Nézz rá,  mi lehet ott, ismered el, és figyeld, mit teremt. Tényleg beragadtál, vagy netán valakit kifogásként használsz, miért nem teremted az életed? Ez nem mindig ennyire markáns. Mondok egy példát: mersz boldogabb lenni, mint a szüleid? Inkább Te is nyomorulttá teszed Magad, hogy ne lógj ki? Mersz sokkal nagyobb bőségben élni, mint a barátaid? Nos? Esetleg eldöntötted, hogy elvesztenéd őket, ha így lenne? Milyen titkos találmányokat használsz, hogy megállítsd Magad? Most van itt az ideje ezeket feladni?

Végülis ráérsz. Ha mégis MOST választod, hogy túlmész a korlátaidon, egy izgalmas, ütős kis tanfolyamra hívlak. Mi lenne, ha soha többet senkinek nem engednéd, hogy megállítson?

 

Kép forrása: https://askanakinpony.deviantart.com

 

Sose add fel és meg fogod találni a kiutat!

nevergiveuptatto_resized.jpgSzabad szarul érezni Magad, van rá jó okod, nem is egy. Még igazad is van. Mi van, ha választhatsz mást? Nézzünk meg néhány sablonos mondatot közelebbről, amitől vélhetően kiütést kapsz már, annyit hallottad, és egyre nagyobb az ellenállásod.

A falakon túl

Kezdhetünk egy játékkal? Csukd be, vagy ne csukd be a szemed és kezdd el megérzékelni, hol vannak a falaid! A korlátok, amiket azért hoztál létre, hogy megvédd Magad. Ismerd el, hogy zseniális teremtő vagy, hogy ilyen klassz, masszív, bástyákat építettél. Működik ez Neked? Lehet hogy valaki csokit dobál neked a túloldalon. Átjön? Most lassan, kedvesen és határozottan kérd meg a falakat, hogy menjenek lejjebb. Még, még, még....Érzékeld meg, hogy Te nem vagy azonos a gátjaiddal, korlátjaiddal, és azzal, akit bezártál ezek mögé. Oké, akkor haladjunk!

Hosszú évek óta küzdesz valamivel/valakivel, és nem tudod megoldani? Mi van, ha az élet nem a küzdelemről szól? Mi van, ha nem különülsz el semmitől és senkitől? Magadat ki ne felejtsd! Tudsz úgy változtatni, hogy jelen is vagy a saját életedben meg nem is? Tudod, mint a népmese: "hoztam is meg nem is" ? Bajnok mesehős vagy. Lennél inkább a saját életed főszereplője? Jó, jó, jó, de hogyan?

Hogyan tud egyik percről a másikra megváltozni valami?

Mutatok egy felismerést. Hozzávalók:

  • Te, a teljes léteddel,
  •  jelenléteddel,
  • és hajlandóságoddal,
  • esetleg valaki, aki hozzájárul

Tegnap egy szuper napot töltöttünk együtt az öngyilkosság megelőzés világnapja alkalmából. Volt pofánk sokat nevetni is. Kérdeztem egy hölgytől valamit. Kikerekedett a szeme, mélyen belenézett az enyémbe és OTT, jelen volt. Kérdeztem hajlandó -e elengedi. Mondta, hogy igenigen. Nemcsak mondta, de csinálta, eszement energia volt az igenen. Több hónapos cucc nem egészen egy perc alatt kitisztult. Kérdeztétek a hogyant, én itt látom. Ha valamin változtatni akarsz, állj bele és csináld, légy jelen, Sokszor van, hogy nem kérünk, hanem kéregetünk, "kéricskélünk", ahogy tegnap elhangzott. Akarjuk is a változást, meg nem is, mert hát a dagonyázást már ismerjük. Nagyon kellemetlenül érezzük magunkat a saját életünkben, így kifelé sétálgatunk belőle, ott sem vagyunk. Meg lehet változtatni valamit, ha ott sem vagy?

Kérsz vagy kéregetsz?

Elköteleződnél Magad mellett, amellett, amit úgy igazán kérsz? Csukd be, vagy ne csukd be a szemed és tedd fel Magadnak a kérdést: "Ha valóban én lennék, mi lennék, ki lennék, hol lennék? Mi az, amit igazán szeretnék?" Kérd, és ne akard megmagyarázni, miért. Zavaró lehet, hogy ez követelőzés, nekem is az volt. Nagy különbség van a megkövetelés és a követelőzés között. Az utóbbi nekem a tehetetlen hiszti, amikor bezárjuk magunkat és elhisszük, hogy nincs erőnk, másokat hibáztatunk, vagy mástól várjuk a megmentést. A megkövetelés teresebb: csak buliból csak magamért. A csak magamért önzés? Mikor jár jobban a világ? Ha azt kapja, aki vagy, a végtelen potenciálod, kedvességed, és mindent, amiként létezel, vagy ha bezárod Magad, feladod azt erőd, levágod a szárnyaid, nehogy "valami baj legyen"?

Válaszd, amikor választod, semmi baj nincs azzal, hogy eddig nem tetted! Mi van, ha nem tagadod le többé, hogy hihetetlenül gyors vagy? Íme néhány lehetőség, amihez a fő hozzávaló a fent említettek, én szívesen vagyok invitálás és hozzájárulás a könnyedebb nagyszerűbb életedhez.

Nézz szét a programok között! Ja, majd elfelejtettem: a falakat vissza is húzhatod, és választhatsz mást is. amelyik Neked működik. Menj, létezz, csináld, épp elég, hogy nagyszerű vagy, nem kell tökéletesnek lenned!

 

Kép forrása:pixabay

 

 

Access kisokos

9 gyakran ismételt kérdés

dandelion_question_resized.jpgHa már ebbe a fura módszerbe akadtál, arra bátorítalak, ismételd csak gyakran a kérdéseidet. Van néhány tipikus, amivel nap, mint nap találkozom, ezekből szemezgetek most. Ja, és még mielőtt örülnél, nem fogok rá válaszolni. A legmeglepőbb, amire nem is gondolunk, hogy a kérdésnek nem az a funkciója, hogy választ kapj rá, hanem, hogy megnyissa a lehetőségeidet: kinyílj olyan dolgokra is, amik eddig nem voltak a palettádon.

1. Hogyan kérdezzek jól?

Felejtsd el kérlek, hogy jól akarod csinálni! (Ez szigorúan csak a kérdezésre vonatkozik, másra tilos alkalmazni.) Hányszor volt, hogy el sem kezdtél valamit, mert nem vagy elég jó benne? Soha ne hasonlítsd Magad többé másokhoz, azt nézd, Neked mi működik, keresd azt a kérdést, amitől könnyebb lesz. Kérj bátran hozzájárulást, a megoldást ne mástól várd. Nincs tökéletes kérdés, sőt, a tökéletesség ennek a világnak a legmarkánsabb ítélete. Nézd meg, milyen, ha felhagysz azzal, hogy jól akarod csinálni. 

2. Még "csak" kezdő vagyok...

Megismerted az accesst, esetleg elvégeztél egy tanfolyamot, látod, hogy ez csak a kezdet. Lennél nagyon hálás Magadnak és elismernéd, hogy választottál valamit a jövődért, Magadért? Igen, van, aki korábban választotta. Ez nem jó, nem rossz. Neked most van itt az idő, és bármikor választhatsz többet. Ha nem teszed, az sem rossz. Soha ne tedd Magad kisebbé, vagy mást nagyobbá. Nem vagy kevés, elég vagy, sőt, van, akinek sok is. Hajlandó vagy sok lenni?

3. Melyik tanfolyamot válasszam?

Látod, hogy hihetetlen sokszínű a kínálat. Kérdezd, mi most a legnagyobb hozzájárulás. Milyen lesz az életem öt, tíz, száz (!) év múlva ha választom, milyen lesz, ha nem. Nézd meg azt is, hogy a Te választásod, vagy a barátnődé, és ő nyomatja, hogy menj vele (ez nem biztos, hogy kimondott szavakkal történik). Arra is nézz rá, hogy választod, vagy egyszerűen, csak érzékeled, hogy húzzák rá az energiát. ez nem egy bitang dolog, aki tanfolyamot készít elő, bizony húzza az energiát, mindenen, mindenkin keresztül. mintegy láthatatlan meghívó. A meghívottak körébe így Te is könnyen beleeshetsz. Itt is válogathatsz, itt repül a virtuális meghívó.

4. Melyik facilitátort válasszam?

Hogy lehetsz ilyen szerencsés, hogy itt is bőven válogathatsz? Gary (az Access alapítója) azt mondja, azzal cserélj barst, aki nagyon nem szimpatikus, vagy akivel szexelnél. Persze, ezen túl is kérdezz, ki a legnagyobb hozzájárulás most az életedhez, kinél van az az információ, ami pont Téged táplál. Ne lepődj mg, ha nem logikus és racionális opció bukkan fel. Nekem például az egyik legnagyobb lendületet és változást adta, hogy elmentem valakihez, akivel volt valami beakadásom, végig sem bírtam hallgatni, plusz egy kisebb vagyont fizettem.

5. Drága

Igen, vagyis mi az értéke? Mennyit kell fizess, hogy hajlandó legyél befogadni? Ez most furán hangozhat, csak gondolj bele, mennyire értékeljük a dolgokat, amik ingyen vannak. Ha most az könnyű, nézz körül, rengeteg anyag elérhető ingyenesen is. Vannak ingyenes programok, például a legközelebbit éppen szervezem, részletek itt. Hajlandó lennél Önmagadba invesztálni? Evvel még a környezeted is jól fog járni, ha tudja, ha nem, mit választottál.

6. Már választottam, de nem jön össze

Kinéztél egy kezelést, vagy tanfolyamot és pont "történik" valami. Tedd fel a kérdést, most van itt az ideje? Mi az a változás, amit ez a képzés/kezelés hozhat, amit félek (azt hiszem hogy félek) bevállalni?

7. Elvégeztem a bars tanfolyamot, tök hülye vagyok

Nem vagy hülye, teljesen rendben van, hogy esetleg fogalmad nincs, melyik pont hol van. Járj el cserékre, gyakorolj, vagy végezz el egy ismétlő tanfolyamot, ha az a könnyebb. Csere itt is lesz, tanfolyam itt. Csináld, lazíts! Nem tudod elrontani. Nekem alsó hangon egy évembe telt, amíg elkezdtem komfortosan érezni magam, miközben kezelek.

8. Végre megtaláltam a helyem

Világéletedben különcnek érezted Magad és most örülsz, hogy végre tartozol valahova? Nagyszerű, üdv, csak meg se próbálj beilleszkedni. Csupa különc van itt, aki nem illeszkedik sehova. Azt nézd, Neked, mi és hogyan működik. Folyton a helyed, Önmagad kerested? Mi lenne, ha nem keresnéd, hanem csak egyszerűen választanád Önmagad?

9. Nem értem az egészet!

Hogy lehet ennél is jobb? Végre nem kell értened. Mindenhol, ahol megérteni akarsz, leszűkíted magad az agyalásra. Az angol "understand" szó szépen mutatja: under= alá, stand= állni. vagyis aláállsz valamilyen nézőpontnak. Nézőpont helyett válaszd az éberséged!

 

 

Kép forrása:.lovethegarden.com

 

Megtaláltad végre Életed célját?

colorful_world_resized.jpgHa valóban Te lennél az, aki kér, mit kérnél? Mi a valódi vágyad? 

Régóta teremt(g)etsz, de valahogy nem jön össze? Tényleg arra vágysz, amiért küzdesz, vagy másolod a környezeted?

Voltam egy tanfolyamon, ahol ez volt a kérdés: mire vágysz. A legtipikusabb válaszok voltak: anyagi biztonság, szabadság.

Mi Neked a biztonság? Te, gyönyörű, buzgó Lény, ki e sorokat olvasod, lehet, most megborítom a világodat, szóval csak saját felelősségre kéretik tovább olvasni!

Nézz csak rá úgy igazán önmagadra. Vajon nem halnál e bele az unalomba, ha minden kiszámítható, előre megtervezett lenne? A biztonságra törekvés kizárja a teremtés végtelen lehetőségeit! Arra invitállak, válaszd a lehetőségeket. Merj kérdezni, merj különbözni. Kacsints csak szét a világban: a nagy változásokat a "nem normális" emberek generálják. Mindent megteszel azért, hogy beilleszkedj? Mennyi energiát használsz arra, hogy elrejtsd a saját nagyszerűséged?

Sokszor felmerült, azt hittük el valahol legmélyen, hogy nem lehetünk túl szabadok, kellenek problémák, különben nem lenne mit tenni, sőt szélsőséges esetben ez az életünk végét is kellene jelentse, ha nem lenne mit kibogozni. Mi van, ha itt kezdődik igazán az életed? Amikor már nem problémagyártó -és megoldó kisiparosként működsz, hanem hajlandó vagy teremteni. Azután, ha túlteremtetted a saját valóságod, olyan dolgok jelentek meg a világodban, amiről korábban nem is hitted, hogy lehetséges, nos mi van akkor?

Az Univerzum nagy mókamester. Amíg befixálod életed bizonyos eseményeit problémaként, amíg abból működsz, hogy meg kell oldjad a problémákat, akkor kapni fogod azokat. Trükkös, igaz? Mi van, ha a szerelés, javítás, tűzoltás helyett azt nézed, hogyan választhatsz nagyobbat, teresebbet? Mi lehetséges itt és most, ami még soha nem volt?

Van egy jóhírem.

Nem kell megállítanod Magad, mehetsz tovább. A jónak a szépnek, a bőségnek nincsen felső határa, annyit kapsz, amennyit hajlandó vagy kérni és beengedni. Mi van, ha nem azt nézed, mások mit és hogyan csinálnak és abból próbálsz valamit összegyurmázni, hanem azt nézed, Neked mi működik? Mit tudsz Te, mit tudsz létrehozni, amit senki más nem tud?

A különbözőség nem az, amit kamaszkorunkban kezdtünk játszani, és lehet, hogy azt a mintát követjük mai napig, csak más formában. Emlékszel a kamaszéveidre? Lázadtál a külsőddel, közben minden igyekezeteddel próbáltál valahova beilleszkedni. Valami klikk, banda, együttes, focicsapat; "muszáj" volt valahova tartozni. Érezted valaha úgy, hogy teljesen benne vagy, igazán jól és szabadnak érzed Magad? Hopp, milyen hazugság lehet itt? Ha teljesen azonosulsz valamivel, akkor Önmagad vagy?  Nem attól vagy különböző, hogy próbálsz feltűnést kelteni. Nézz ki nyugodtan "normálisan", és ezzel együtt merj sémák nélkül, formán, struktúrán túl működni.

Mivel adsz többet Magadnak és a világnak?

A "Valahol Európában "c. darabban hallottam ezt a gondolatot, azóta is sokszor eszembe jut: ha nem lennének különböző színek, nem látnánk semmit, ha nem lennének különböző dallamok, nem lenne zene. Te csodás, színes, dallamos Lény, add a világnak a különbözőséged! Azt, ami csak Te vagy. Menj és csináld akkor is, ha nem ért senki, nem megy Veled senki. Hidd el, lesz, akinek meghívás leszel, hogy ő is többet kapjon magából és ezáltal ő is többet is tudjon adni. Az jutott eszembe, hogy megosztom Veletek ezt a dalt, amiben nagyon sok érdekes mondat hangzik el. Figyeld csak!

 

"A jó a rossz csak szó, olyan ami sokszor változó". Ha nincs ítéleted semmiről, mennyire tágul ki a valóságod?

"Mindenki erős és életrevaló,... mindenki tudós" Mi kéne, hogy tudd, amit tudsz és beleállj az erődbe?

"Ami fontos az, hogy úgy legyen, az hogy mindenki másmilyen, a zene is csak ettől igaz, a dal csak így lesz szép" Kell ennél több inspiráció arra, hogy merj másmilyen lenni, és egy olyan hang legyél a Világban, ami még nagyszerűbbé teszi?

Annyira kíváncsi vagyok, milyen lenne  a világ, ha egyre többen így működnénk. Micsoda eretnekség lenne azt állítani, hogy az életünk célja az, hogy minél több örömöt engedjünk be minden másodpercben?

Ha kérnél Önmagadból, többet, kattints ide.

 

 Kép forrása: http://www.uidownload.com/free-vectors/colorful-world-152836

 

 

 

 

 

 

 

A tér a szavakon túl...és az Access Bars

beyond_resized.jpgEgy csodás film és néhány gondolat arról, hogy valami más is lehetséges. Megváltoztatható - e világ? Van-e sors, van-e karma?Hogyan kommunikálunk szavak nélkül? Mi van, ha nem bélyegzünk fogyatékosnak embereket, csak mert másképp működnek? Hogyan tudunk velük könnyen kommunikálni? Angolról fordítottam az Access Barsról szóló legújabb filmhez készült leírást.

"Van egy igazság, amiben az állatok és a természet részesülnek; ez az, hogy a babák tudással születnek. Semmi sem megszilárdított és megváltoztathatatlan. Minden megváltoztatható, a lehetőségek bőségesek, és alig kezdtük el megismerni önmagunkat. Még össze vagyunk zavarodva a mindennapi élet nyugtalanságában, a világ többsége elfeledte ezt.

" Van egy olyan furcsa nézőpontunk, hogy a dolgokat kiválasztották nekünk. Ez a sors, ez a karma. Ez minden, csak nem választás. Valóság azonban az, hogy a választásaink teremtették azt az életet, amit ma élünk." mondja Gary Douglas az újonnan közzétett Beyond Words. című rövidfilmben.

Gary az alapítója az Access Consciousness® nevű mozgalomnak, amely eszközöket ad az egyéneknek, hogy örömteli és igazi életet éljenek.

Ha megváltoztatod, amit választasz, amid holnapra lesz, az más, nagyszerűbb és csodálatosabb" (mint ma) - mondja

A neurológus kutató, Dr. Jefferey Fannin egyetért: "ez valóban egy paradigmaváltás, az embereknek el kell mozdulniuk valami más felé, mint amit eddig tudtak"

Dr. Fannin és csapata feltérképezte az agyat, hogy empirikusan mérjék a gondolatokban bekövetkezett változást, az érzelmeket és a stresszt az Access Bars® nevű dinamikus eljárás alatt. A Bars 32 pont a fejen, amit ha gyengéden megérintenek, az energia felszabadul és szabadon tud áramolni.

Gary így írja le a Barst: " ez olyan, mint a számítógép adatbankja: itt tárolódik az összes gondolat, érzés, érzelem, hozzáállás, és megfontolás, ami valaha a Tied volt az életed során. Amikor kitisztítod ezeket azzal, hogy futtatod a barokat...ez hirtelen eltörli a fájlokat, és más leszel. Az egész életed megváltozhat"

Glenn Shepard egész élete megváltozott. Ez a fiatalember azzal a képességgel született, hogy tud telepatikusan kommunikálni, de sok ember csak az autizmus elavult címkéjét tudja látni.

Volt valaki, látta a lényt a címke mögött: Delany Delaney. Azt mondja, hogy a bars ajándék Glenn számára. Vannak időszakok, amikor Glenn harcban áll a testével - ez fizikai harc - és egyszerűen csak amikor aktiválják ezeket a bars pontokat, békét köt a testével.

Elbűvölő látni Delany és Glenn telepatikus kommunikációjának természetességét.

Azt mondja : " Van valami hitelesség és egyszerűség ebben, a kimondott szavak gyakran nem érik el célt"

A világ különböző helyszínein készítették Beyond Words című rövid dokumentumfilmet, buja képekkel, magával ragadó vidékekkel és -  őszintén szólva - nyitott arcokkal és egyénekkel, akik békében vannak magukkal. Ez a film azoknak szól, akik azzal töltötték az életüket, hogy valami mást keressenek. Fel fog ébreszteni arra a lehetőségre, hogy az élet a Földön örömteli, vibráló lehet, legyél akár fiatal vagy öreg, egészséges, vagy úgynevezett fogyatékosnak címkézett.

Nézd meg itt a videót, vagy kattints a képre

 

" Ha mindenki a világon önmagaként lenne jelen és nem bírálná magát, az egy olyan világ lenne, amelyben érdemes élni." - mondja Gary. 

Beyond Words című filmet Nancy O’Connor and Pita Rivas rendezte. Többet tudhatsz meg a filmről, az Access Consciousness társalapítóiról, Gary Doulgalsról és Dain Heerről, ha ide kattintasz. "

 

Ha felfedeznéd, mi is az az Access Bars és a közeledben keresel facilitátort, kattints ide!

 

 

 

 

 

Forrás:http://access-consciousness-blog.com/2017/04/space-beyond-words-access-bars/

Miért nem kell tökéletesnek lenned?

tokeletlenbilincs.jpgEgyszerű és nagyszerű cikk arról, mi van, ha a tökéletesség helyett  a nagyszerűséget választjuk: Dr. Dain Heer írása. Imádom, hogy ennyire egyszerűen lerántja a leplet olyan dolgokról, amiről meggyőződésünk volt, hogy igazak... Nagy hirtelen lefordítottam anélkül, hogy tökéletesen akartam volna csinálni, hátha hozzájárulás lehet az életetekhez.

"Próbálsz tökéletes lenni? Jól csinálni, nem csinálni rosszul? Törekszel úgy csinálni a dolgokat, ahogy elvárják, azért, hogy elég jónak érezd Magad?

Sokunknak az a nézőpontja, hogy tökéletesnek kell lennünk. Ha a szüleink tökéletességet kívántak, a tanáraink más diákokhoz hasonlítottak minket vagy mindig rámutattak, hogy rosszak vagyunk, ha a barátaink viccet csináltak abból, amit tettünk, bevehettük azt az elképzelést, hogy a tökéletesség az, amit elvárnak.

Az emberek gyakran azt hiszik, hogy a tökéletességre való törekvés előnyös - hogy ez valahogy jobbá tesz. Ez tulajdonképpen nem is igaz. A perfekcionizmus nagyon káros, állandóan az ítélkezés állapotában tart; mindig elég jók próbálunk lenni miközben azt hisszük, hogy nem vagyunk azok, mindig azt próbáljuk érezni, hogy rendben vagyunk magunkkal, miközben azt hisszük, hogy rosszak vagyunk.

Mi van, ha nem kell tökéletesnek lenned? Mi van, ha egyszerűen csak önmagad lehetsz? Mi van, ha az önmagadként létezés sokkal nagyszerűbbé tesz, mint az összes erőfeszítés, hogy próbáld jól csinálni?

Nem számít, mióta vagy beleragadva a tökéletesség csapdájába, megváltoztathatod, ha használod ezt a három eszközt:

        1. Ha észreveszed, hogy megítéled Magad - HAGYD ABBA

Abba tudod hagyni, hogy megítéld Magad. Ez lehetséges, egy választással kezdődik.

Abban a pillanatban, amikor észreveszed, hogy megítéled Magad, képzelj el egy stoptáblát, vagy egy kezet Magad előtt. Ezek az emlékeztetőid, hogy hagyd abba a bírálatot. Most pedig tedd fel a kérdést: "Mi a helyes bennem, amit nem veszek észre?" Abban a pillanatban, hogy megkérdezed, az ítélet eloszlik és elkezded befogadni az ajándékot, ami vagy, önmagad rosszasága helyett.

        2. A nagyszerűség nem tökéletesség

Az elképzelés, hogy a tökéletesség keresése jobbá tesz minket, nem igaz. A tökéletesség keresése egy öngerjesztő körforgásban tart minket: soha nem elég helyes, soha nem elég jó, soha nem elég sikeres. Nem számít, mennyire jó vagy, sohasem elég.

A tökéletességre való törekvés helyett törekedjünk a nagyszerűségre. A nagyszerűségben megengeded Magadnak, hogy nagyszerűbb legyél, mint tegnap voltál és nem ítéled Magad, mert nem vagy elég. A nagyszerűségben elismered, hogy a "hibák", amiket elkövettél, hozzájárulnak ahhoz, hogy ma nagyszerűbb legyél, mint tegnap. A nagyszerűségben látod, hogy minden választásod, amiket valaha hoztál, tettek azzá a személlyé, aki ma vagy.

A tökéletesség az Önmagadról való ítélkezés. A nagyszerűség Önmagad ajándéka, ami mindent magába foglal, ami Te vagy és nem ítél meg semmit belőled. Válaszd  a nagyszerűséget!

       3. Kezdd el élni az életedet most

Hol korlátozod Magad? Vannak olyan területek az életedben, ahol azt mondod: "Ha ez megtörténik, akkor megtehetem azt ... "? Például: " Ha lefogyok, randizhatok." Vagy: " Ha meglesz a főiskolai diplomám, akkor lehet olyan karrierem, amilyenre vágyom."

Ha elhagyod a házad, megvárod, hogy az összes jelzőlámpa zöldre váltson, mielőtt elindulsz? Nem, elhagyod a házad, beülsz az autóba, vezetsz és kormányzol, miközben mész.

Kezdj el élni ilyen módon! Az összes lámpa talán nem zöld, de ne hagyd, hogy ez visszatartson az indulástól. Kezdd el most! Hová szeretnél menni az életben? Mit szeretnél tenni? Mit lenne mókás létrehozni?

Ha nem hagyod, hogy  a perfekcionizmus kontrolláljon, bármit meg tudsz változtatni. Nem kell mindent kitalálnod. Indulj, válassz és irányíts az úton.

Kérdezd meg Magadtól: " Mi az az egy választás, amit ma megtehetek, hogy elkezdjem azonnal megteremteni azt az életet, amire vágyom? "

A perfekcionizmus nem létezik. Kérdezz meg bárkit, aki valaha írt egy könyvet, vagy alkotott egy művészeti alkotást, tervezett egy parkot, hogy sosem volt elég tökéletes. Egy bizonyos ponton egyszerűen úgy döntöttek, hogy elengedik, és hagyják hogy a teremtés ajándék legyen a világnak.

Ha elengeded a perfekcionizmus illúzióját, elveszted at Önmagadról alkotott ítéleteidet és megengeded, hogy a saját nagyszerűséged legyél, mert a nagyszerűségben nincs ítélet, nincs rosszaság és korlátozás. A saját nagyszerűségedben öröm és könnyedség van, az élet szabadsága. Mindez választással kezdődik. Mindez kérdéssel kezdődik. Mi a helyes Benned, amit nem veszel észre?"

 

Ha szeretnél további kérdéseket, eszközöket az ítéletek felszámolásához és saját nagyszerűséged felfedezéséhez, nézz be ide is!

 

Forrás:http://consciouslivingtv.com/spirit/you-dont-have-to-be-perfect.html