Sose add fel és meg fogod találni a kiutat!

nevergiveuptatto_resized.jpgSzabad szarul érezni Magad, van rá jó okod, nem is egy. Még igazad is van. Mi van, ha választhatsz mást? Nézzünk meg néhány sablonos mondatot közelebbről, amitől vélhetően kiütést kapsz már, annyit hallottad, és egyre nagyobb az ellenállásod.

A falakon túl

Kezdhetünk egy játékkal? Csukd be, vagy ne csukd be a szemed és kezdd el megérzékelni, hol vannak a falaid! A korlátok, amiket azért hoztál létre, hogy megvédd Magad. Ismerd el, hogy zseniális teremtő vagy, hogy ilyen klassz, masszív, bástyákat építettél. Működik ez Neked? Lehet hogy valaki csokit dobál neked a túloldalon. Átjön? Most lassan, kedvesen és határozottan kérd meg a falakat, hogy menjenek lejjebb. Még, még, még....Érzékeld meg, hogy Te nem vagy azonos a gátjaiddal, korlátjaiddal, és azzal, akit bezártál ezek mögé. Oké, akkor haladjunk!

Hosszú évek óta küzdesz valamivel/valakivel, és nem tudod megoldani? Mi van, ha az élet nem a küzdelemről szól? Mi van, ha nem különülsz el semmitől és senkitől? Magadat ki ne felejtsd! Tudsz úgy változtatni, hogy jelen is vagy a saját életedben meg nem is? Tudod, mint a népmese: "hoztam is meg nem is" ? Bajnok mesehős vagy. Lennél inkább a saját életed főszereplője? Jó, jó, jó, de hogyan?

Hogyan tud egyik percről a másikra megváltozni valami?

Mutatok egy felismerést. Hozzávalók:

  • Te, a teljes léteddel,
  •  jelenléteddel,
  • és hajlandóságoddal,
  • esetleg valaki, aki hozzájárul

Tegnap egy szuper napot töltöttünk együtt az öngyilkosság megelőzés világnapja alkalmából. Volt pofánk sokat nevetni is. Kérdeztem egy hölgytől valamit. Kikerekedett a szeme, mélyen belenézett az enyémbe és OTT, jelen volt. Kérdeztem hajlandó -e elengedi. Mondta, hogy igenigen. Nemcsak mondta, de csinálta, eszement energia volt az igenen. Több hónapos cucc nem egészen egy perc alatt kitisztult. Kérdeztétek a hogyant, én itt látom. Ha valamin változtatni akarsz, állj bele és csináld, légy jelen, Sokszor van, hogy nem kérünk, hanem kéregetünk, "kéricskélünk", ahogy tegnap elhangzott. Akarjuk is a változást, meg nem is, mert hát a dagonyázást már ismerjük. Nagyon kellemetlenül érezzük magunkat a saját életünkben, így kifelé sétálgatunk belőle, ott sem vagyunk. Meg lehet változtatni valamit, ha ott sem vagy?

Kérsz vagy kéregetsz?

Elköteleződnél Magad mellett, amellett, amit úgy igazán kérsz? Csukd be, vagy ne csukd be a szemed és tedd fel Magadnak a kérdést: "Ha valóban én lennék, mi lennék, ki lennék, hol lennék? Mi az, amit igazán szeretnék?" Kérd, és ne akard megmagyarázni, miért. Zavaró lehet, hogy ez követelőzés, nekem is az volt. Nagy különbség van a megkövetelés és a követelőzés között. Az utóbbi nekem a tehetetlen hiszti, amikor bezárjuk magunkat és elhisszük, hogy nincs erőnk, másokat hibáztatunk, vagy mástól várjuk a megmentést. A megkövetelés teresebb: csak buliból csak magamért. A csak magamért önzés? Mikor jár jobban a világ? Ha azt kapja, aki vagy, a végtelen potenciálod, kedvességed, és mindent, amiként létezel, vagy ha bezárod Magad, feladod azt erőd, levágod a szárnyaid, nehogy "valami baj legyen"?

Válaszd, amikor választod, semmi baj nincs azzal, hogy eddig nem tetted! Mi van, ha nem tagadod le többé, hogy hihetetlenül gyors vagy? Íme néhány lehetőség, amihez a fő hozzávaló a fent említettek, én szívesen vagyok invitálás és hozzájárulás a könnyedebb nagyszerűbb életedhez.

Nézz szét a programok között! Ja, majd elfelejtettem: a falakat vissza is húzhatod, és választhatsz mást is. amelyik Neked működik. Menj, létezz, csináld, épp elég, hogy nagyszerű vagy, nem kell tökéletesnek lenned!

 

Kép forrása:pixabay