Access kisokos

9 gyakran ismételt kérdés

dandelion_question_resized.jpgHa már ebbe a fura módszerbe akadtál, arra bátorítalak, ismételd csak gyakran a kérdéseidet. Van néhány tipikus, amivel nap, mint nap találkozom, ezekből szemezgetek most. Ja, és még mielőtt örülnél, nem fogok rá válaszolni. A legmeglepőbb, amire nem is gondolunk, hogy a kérdésnek nem az a funkciója, hogy választ kapj rá, hanem, hogy megnyissa a lehetőségeidet: kinyílj olyan dolgokra is, amik eddig nem voltak a palettádon.

1. Hogyan kérdezzek jól?

Felejtsd el kérlek, hogy jól akarod csinálni! (Ez szigorúan csak a kérdezésre vonatkozik, másra tilos alkalmazni.) Hányszor volt, hogy el sem kezdtél valamit, mert nem vagy elég jó benne? Soha ne hasonlítsd Magad többé másokhoz, azt nézd, Neked mi működik, keresd azt a kérdést, amitől könnyebb lesz. Kérj bátran hozzájárulást, a megoldást ne mástól várd. Nincs tökéletes kérdés, sőt, a tökéletesség ennek a világnak a legmarkánsabb ítélete. Nézd meg, milyen, ha felhagysz azzal, hogy jól akarod csinálni. 

2. Még "csak" kezdő vagyok...

Megismerted az accesst, esetleg elvégeztél egy tanfolyamot, látod, hogy ez csak a kezdet. Lennél nagyon hálás Magadnak és elismernéd, hogy választottál valamit a jövődért, Magadért? Igen, van, aki korábban választotta. Ez nem jó, nem rossz. Neked most van itt az idő, és bármikor választhatsz többet. Ha nem teszed, az sem rossz. Soha ne tedd Magad kisebbé, vagy mást nagyobbá. Nem vagy kevés, elég vagy, sőt, van, akinek sok is. Hajlandó vagy sok lenni?

3. Melyik tanfolyamot válasszam?

Látod, hogy hihetetlen sokszínű a kínálat. Kérdezd, mi most a legnagyobb hozzájárulás. Milyen lesz az életem öt, tíz, száz (!) év múlva ha választom, milyen lesz, ha nem. Nézd meg azt is, hogy a Te választásod, vagy a barátnődé, és ő nyomatja, hogy menj vele (ez nem biztos, hogy kimondott szavakkal történik). Arra is nézz rá, hogy választod, vagy egyszerűen, csak érzékeled, hogy húzzák rá az energiát. ez nem egy bitang dolog, aki tanfolyamot készít elő, bizony húzza az energiát, mindenen, mindenkin keresztül. mintegy láthatatlan meghívó. A meghívottak körébe így Te is könnyen beleeshetsz. Itt is válogathatsz, itt repül a virtuális meghívó.

4. Melyik facilitátort válasszam?

Hogy lehetsz ilyen szerencsés, hogy itt is bőven válogathatsz? Gary (az Access alapítója) azt mondja, azzal cserélj barst, aki nagyon nem szimpatikus, vagy akivel szexelnél. Persze, ezen túl is kérdezz, ki a legnagyobb hozzájárulás most az életedhez, kinél van az az információ, ami pont Téged táplál. Ne lepődj mg, ha nem logikus és racionális opció bukkan fel. Nekem például az egyik legnagyobb lendületet és változást adta, hogy elmentem valakihez, akivel volt valami beakadásom, végig sem bírtam hallgatni, plusz egy kisebb vagyont fizettem.

5. Drága

Igen, vagyis mi az értéke? Mennyit kell fizess, hogy hajlandó legyél befogadni? Ez most furán hangozhat, csak gondolj bele, mennyire értékeljük a dolgokat, amik ingyen vannak. Ha most az könnyű, nézz körül, rengeteg anyag elérhető ingyenesen is. Vannak ingyenes programok, például a legközelebbit éppen szervezem, részletek itt. Hajlandó lennél Önmagadba invesztálni? Evvel még a környezeted is jól fog járni, ha tudja, ha nem, mit választottál.

6. Már választottam, de nem jön össze

Kinéztél egy kezelést, vagy tanfolyamot és pont "történik" valami. Tedd fel a kérdést, most van itt az ideje? Mi az a változás, amit ez a képzés/kezelés hozhat, amit félek (azt hiszem hogy félek) bevállalni?

7. Elvégeztem a bars tanfolyamot, tök hülye vagyok

Nem vagy hülye, teljesen rendben van, hogy esetleg fogalmad nincs, melyik pont hol van. Járj el cserékre, gyakorolj, vagy végezz el egy ismétlő tanfolyamot, ha az a könnyebb. Csere itt is lesz, tanfolyam itt. Csináld, lazíts! Nem tudod elrontani. Nekem alsó hangon egy évembe telt, amíg elkezdtem komfortosan érezni magam, miközben kezelek.

8. Végre megtaláltam a helyem

Világéletedben különcnek érezted Magad és most örülsz, hogy végre tartozol valahova? Nagyszerű, üdv, csak meg se próbálj beilleszkedni. Csupa különc van itt, aki nem illeszkedik sehova. Azt nézd, Neked, mi és hogyan működik. Folyton a helyed, Önmagad kerested? Mi lenne, ha nem keresnéd, hanem csak egyszerűen választanád Önmagad?

9. Nem értem az egészet!

Hogy lehet ennél is jobb? Végre nem kell értened. Mindenhol, ahol megérteni akarsz, leszűkíted magad az agyalásra. Az angol "understand" szó szépen mutatja: under= alá, stand= állni. vagyis aláállsz valamilyen nézőpontnak. Nézőpont helyett válaszd az éberséged!

 

 

Kép forrása:.lovethegarden.com