Megtaláltad végre Életed célját?

colorful_world_resized.jpgHa valóban Te lennél az, aki kér, mit kérnél? Mi a valódi vágyad? 

Régóta teremt(g)etsz, de valahogy nem jön össze? Tényleg arra vágysz, amiért küzdesz, vagy másolod a környezeted?

Voltam egy tanfolyamon, ahol ez volt a kérdés: mire vágysz. A legtipikusabb válaszok voltak: anyagi biztonság, szabadság.

Mi Neked a biztonság? Te, gyönyörű, buzgó Lény, ki e sorokat olvasod, lehet, most megborítom a világodat, szóval csak saját felelősségre kéretik tovább olvasni!

Nézz csak rá úgy igazán önmagadra. Vajon nem halnál e bele az unalomba, ha minden kiszámítható, előre megtervezett lenne? A biztonságra törekvés kizárja a teremtés végtelen lehetőségeit! Arra invitállak, válaszd a lehetőségeket. Merj kérdezni, merj különbözni. Kacsints csak szét a világban: a nagy változásokat a "nem normális" emberek generálják. Mindent megteszel azért, hogy beilleszkedj? Mennyi energiát használsz arra, hogy elrejtsd a saját nagyszerűséged?

Sokszor felmerült, azt hittük el valahol legmélyen, hogy nem lehetünk túl szabadok, kellenek problémák, különben nem lenne mit tenni, sőt szélsőséges esetben ez az életünk végét is kellene jelentse, ha nem lenne mit kibogozni. Mi van, ha itt kezdődik igazán az életed? Amikor már nem problémagyártó -és megoldó kisiparosként működsz, hanem hajlandó vagy teremteni. Azután, ha túlteremtetted a saját valóságod, olyan dolgok jelentek meg a világodban, amiről korábban nem is hitted, hogy lehetséges, nos mi van akkor?

Az Univerzum nagy mókamester. Amíg befixálod életed bizonyos eseményeit problémaként, amíg abból működsz, hogy meg kell oldjad a problémákat, akkor kapni fogod azokat. Trükkös, igaz? Mi van, ha a szerelés, javítás, tűzoltás helyett azt nézed, hogyan választhatsz nagyobbat, teresebbet? Mi lehetséges itt és most, ami még soha nem volt?

Van egy jóhírem.

Nem kell megállítanod Magad, mehetsz tovább. A jónak a szépnek, a bőségnek nincsen felső határa, annyit kapsz, amennyit hajlandó vagy kérni és beengedni. Mi van, ha nem azt nézed, mások mit és hogyan csinálnak és abból próbálsz valamit összegyurmázni, hanem azt nézed, Neked mi működik? Mit tudsz Te, mit tudsz létrehozni, amit senki más nem tud?

A különbözőség nem az, amit kamaszkorunkban kezdtünk játszani, és lehet, hogy azt a mintát követjük mai napig, csak más formában. Emlékszel a kamaszéveidre? Lázadtál a külsőddel, közben minden igyekezeteddel próbáltál valahova beilleszkedni. Valami klikk, banda, együttes, focicsapat; "muszáj" volt valahova tartozni. Érezted valaha úgy, hogy teljesen benne vagy, igazán jól és szabadnak érzed Magad? Hopp, milyen hazugság lehet itt? Ha teljesen azonosulsz valamivel, akkor Önmagad vagy?  Nem attól vagy különböző, hogy próbálsz feltűnést kelteni. Nézz ki nyugodtan "normálisan", és ezzel együtt merj sémák nélkül, formán, struktúrán túl működni.

Mivel adsz többet Magadnak és a világnak?

A "Valahol Európában "c. darabban hallottam ezt a gondolatot, azóta is sokszor eszembe jut: ha nem lennének különböző színek, nem látnánk semmit, ha nem lennének különböző dallamok, nem lenne zene. Te csodás, színes, dallamos Lény, add a világnak a különbözőséged! Azt, ami csak Te vagy. Menj és csináld akkor is, ha nem ért senki, nem megy Veled senki. Hidd el, lesz, akinek meghívás leszel, hogy ő is többet kapjon magából és ezáltal ő is többet is tudjon adni. Az jutott eszembe, hogy megosztom Veletek ezt a dalt, amiben nagyon sok érdekes mondat hangzik el. Figyeld csak!

 

"A jó a rossz csak szó, olyan ami sokszor változó". Ha nincs ítéleted semmiről, mennyire tágul ki a valóságod?

"Mindenki erős és életrevaló,... mindenki tudós" Mi kéne, hogy tudd, amit tudsz és beleállj az erődbe?

"Ami fontos az, hogy úgy legyen, az hogy mindenki másmilyen, a zene is csak ettől igaz, a dal csak így lesz szép" Kell ennél több inspiráció arra, hogy merj másmilyen lenni, és egy olyan hang legyél a Világban, ami még nagyszerűbbé teszi?

Annyira kíváncsi vagyok, milyen lenne  a világ, ha egyre többen így működnénk. Micsoda eretnekség lenne azt állítani, hogy az életünk célja az, hogy minél több örömöt engedjünk be minden másodpercben?

Ha kérnél Önmagadból, többet, kattints ide.

 

 Kép forrása: http://www.uidownload.com/free-vectors/colorful-world-152836