Miért nem kell tökéletesnek lenned?

tokeletlenbilincs.jpgEgyszerű és nagyszerű cikk arról, mi van, ha a tökéletesség helyett  a nagyszerűséget választjuk: Dr. Dain Heer írása. Imádom, hogy ennyire egyszerűen lerántja a leplet olyan dolgokról, amiről meggyőződésünk volt, hogy igazak... Nagy hirtelen lefordítottam anélkül, hogy tökéletesen akartam volna csinálni, hátha hozzájárulás lehet az életetekhez.

"Próbálsz tökéletes lenni? Jól csinálni, nem csinálni rosszul? Törekszel úgy csinálni a dolgokat, ahogy elvárják, azért, hogy elég jónak érezd Magad?

Sokunknak az a nézőpontja, hogy tökéletesnek kell lennünk. Ha a szüleink tökéletességet kívántak, a tanáraink más diákokhoz hasonlítottak minket vagy mindig rámutattak, hogy rosszak vagyunk, ha a barátaink viccet csináltak abból, amit tettünk, bevehettük azt az elképzelést, hogy a tökéletesség az, amit elvárnak.

Az emberek gyakran azt hiszik, hogy a tökéletességre való törekvés előnyös - hogy ez valahogy jobbá tesz. Ez tulajdonképpen nem is igaz. A perfekcionizmus nagyon káros, állandóan az ítélkezés állapotában tart; mindig elég jók próbálunk lenni miközben azt hisszük, hogy nem vagyunk azok, mindig azt próbáljuk érezni, hogy rendben vagyunk magunkkal, miközben azt hisszük, hogy rosszak vagyunk.

Mi van, ha nem kell tökéletesnek lenned? Mi van, ha egyszerűen csak önmagad lehetsz? Mi van, ha az önmagadként létezés sokkal nagyszerűbbé tesz, mint az összes erőfeszítés, hogy próbáld jól csinálni?

Nem számít, mióta vagy beleragadva a tökéletesség csapdájába, megváltoztathatod, ha használod ezt a három eszközt:

        1. Ha észreveszed, hogy megítéled Magad - HAGYD ABBA

Abba tudod hagyni, hogy megítéld Magad. Ez lehetséges, egy választással kezdődik.

Abban a pillanatban, amikor észreveszed, hogy megítéled Magad, képzelj el egy stoptáblát, vagy egy kezet Magad előtt. Ezek az emlékeztetőid, hogy hagyd abba a bírálatot. Most pedig tedd fel a kérdést: "Mi a helyes bennem, amit nem veszek észre?" Abban a pillanatban, hogy megkérdezed, az ítélet eloszlik és elkezded befogadni az ajándékot, ami vagy, önmagad rosszasága helyett.

        2. A nagyszerűség nem tökéletesség

Az elképzelés, hogy a tökéletesség keresése jobbá tesz minket, nem igaz. A tökéletesség keresése egy öngerjesztő körforgásban tart minket: soha nem elég helyes, soha nem elég jó, soha nem elég sikeres. Nem számít, mennyire jó vagy, sohasem elég.

A tökéletességre való törekvés helyett törekedjünk a nagyszerűségre. A nagyszerűségben megengeded Magadnak, hogy nagyszerűbb legyél, mint tegnap voltál és nem ítéled Magad, mert nem vagy elég. A nagyszerűségben elismered, hogy a "hibák", amiket elkövettél, hozzájárulnak ahhoz, hogy ma nagyszerűbb legyél, mint tegnap. A nagyszerűségben látod, hogy minden választásod, amiket valaha hoztál, tettek azzá a személlyé, aki ma vagy.

A tökéletesség az Önmagadról való ítélkezés. A nagyszerűség Önmagad ajándéka, ami mindent magába foglal, ami Te vagy és nem ítél meg semmit belőled. Válaszd  a nagyszerűséget!

       3. Kezdd el élni az életedet most

Hol korlátozod Magad? Vannak olyan területek az életedben, ahol azt mondod: "Ha ez megtörténik, akkor megtehetem azt ... "? Például: " Ha lefogyok, randizhatok." Vagy: " Ha meglesz a főiskolai diplomám, akkor lehet olyan karrierem, amilyenre vágyom."

Ha elhagyod a házad, megvárod, hogy az összes jelzőlámpa zöldre váltson, mielőtt elindulsz? Nem, elhagyod a házad, beülsz az autóba, vezetsz és kormányzol, miközben mész.

Kezdj el élni ilyen módon! Az összes lámpa talán nem zöld, de ne hagyd, hogy ez visszatartson az indulástól. Kezdd el most! Hová szeretnél menni az életben? Mit szeretnél tenni? Mit lenne mókás létrehozni?

Ha nem hagyod, hogy  a perfekcionizmus kontrolláljon, bármit meg tudsz változtatni. Nem kell mindent kitalálnod. Indulj, válassz és irányíts az úton.

Kérdezd meg Magadtól: " Mi az az egy választás, amit ma megtehetek, hogy elkezdjem azonnal megteremteni azt az életet, amire vágyom? "

A perfekcionizmus nem létezik. Kérdezz meg bárkit, aki valaha írt egy könyvet, vagy alkotott egy művészeti alkotást, tervezett egy parkot, hogy sosem volt elég tökéletes. Egy bizonyos ponton egyszerűen úgy döntöttek, hogy elengedik, és hagyják hogy a teremtés ajándék legyen a világnak.

Ha elengeded a perfekcionizmus illúzióját, elveszted at Önmagadról alkotott ítéleteidet és megengeded, hogy a saját nagyszerűséged legyél, mert a nagyszerűségben nincs ítélet, nincs rosszaság és korlátozás. A saját nagyszerűségedben öröm és könnyedség van, az élet szabadsága. Mindez választással kezdődik. Mindez kérdéssel kezdődik. Mi a helyes Benned, amit nem veszel észre?"

 

Ha szeretnél további kérdéseket, eszközöket az ítéletek felszámolásához és saját nagyszerűséged felfedezéséhez, nézz be ide is!

 

Forrás:http://consciouslivingtv.com/spirit/you-dont-have-to-be-perfect.html