Boldogságkoktél - Milyen örömben élni?

Készíts saját koktélt!

coctail.jpgMind erre törekszünk, boldogságra, örömre vágyunk. Te meg tudod fogalmazni, Neked mit jelent? Én teszek egy kísérletet, hogy szavakkal leírjak érzeteket, tapasztalásokat és új nézőpontokat adjak, hogy az örömöt válaszd.

Vajon mi hiányzik a boldogsághoz?

Itt egy jó kis buktató...Mi van, ha abbahagyjuk azt, hogy hiányból akarunk teremteni? Nézzük azt, mi van! Hajlandó vagy ránézni, hogy végtelen választások, kifogyhatatlan bőség van? Érdekes, most bevillant valami: hogy Te, aki olvasod, valószínű most kezdesz befeszülni,  "már megint ezzel a hülyeséggel jönnek, hogy legyek hálás, meg bla-bla". Amíg azért próbálod így csinálni, mert "kell", nos nem az igazi. Amikor valóban megnyílsz, befogadsz és hála van Benned, akkor kezded érzékelni, hogy tágul a valóságod és indul a buli.

Gary M. Douglas, az Access Consciousness alapítója szavaival:

Ha elismered, amid van, többet fogsz kapni belőle.

Sosem volt még olyan, ugye, hogy történt valami nagyszerű, kaptál egy csodás ajándékot, és egyből jöttek a nyomasztó gondolatok: megérdemlem, jaj, csak el ne veszítsem, tényleg igaz ez, vagy van itt valami kamu? Aztán elkezdted futtatni a hibakereső programot, és találtál, (mert teremtettél) valamit, amivel az egész csodát ellehetetlenítetted. Á nem, én sosem csináltam ilyet :) Mi lenne, ha ilyenkor csak hálásak tudnánk maradni, és nemhogy kitalálnánk, miért nem jár nekünk, hanem kérnék belőle még és még.

Mert megérdemlem

Mi van, ha az élet nem egy L'oreal reklám és még csak meg sem kell érdemelni? Van és kész. A kérdés inkább az, hogy hajlandó vagy-e befogadni. Kíváncsian nézem, hogyan is állunk ezzel. Egyre többet kezelek az access bars módszerrel, és én is sokat alkalmazom magamon is az access eszközeit. Azt érzékelem, hatalmasat ad ahhoz, hogy be tudjunk fogadni, valóban megteremtsük és be is engedjük a változást. Sokszor látom, hogy ott az erő a teremtéshez, csak valahova elfolyik. Sőt, az erőt, a potencialitást gyakran félreértjük, és félelemnek hisszük. Fura, ugye? Hányszor volt olyan, hogy valamit nagyon szerettél volna, érezted minden sejtedben, hogy mész és csinálod, aztán az okos agyad és a gondolataid elkezdték felülírni, elhitted másoknak hogy ááá, ezt így nem lehet. Mi van, ha, amit félelemnek hiszel, csupán egy hatalmas izgatottság, hogy most olyat fogsz tenni, létrehozni, amit még soha senki? Ezek most lehet, hogy nagy szavaknak tűnnek, ám ha azt nézed, hogy mindenki másképp működik, mindenkinek más könnyű, akkor valóban: tudod úgy csinálni, ahogy a többiek? Érdemes rá törekedni, hogy "ugyanúgy" tedd, ahogy a "többiek", vagy nagyobbat teremt, ha azt nézed, hogy Neked most mi működik, és mi ad többet? Zseniális programokat tudok futtatni én is: már előre aggódom, hogy mi van, ha nem sikerül, mi lesz, ha...Ahelyett, hogy azzal mennék, ami valóban van: megélném a hatalmas izgatottságot és kíváncsiságot, ami van bennem és megengedném, hogy minden képzeletemet felülmúló legyen. Sokat adott, mikor ezt felismertem, azóta érdekes, egyre inkább nagyszerű dolgokat teremtek, igen, az agyammal elképzelhetőn bőven túl...

A pozitív hozzáállás

Nézd meg, milyen, amikor nem kamuzol Magadnak! Bocs, tényleg érdemes! Olvasod a sok bölcsességet, vizualizálsz, közben Magad sem hiszed el a sok ámítást. Ha nyomorultul érzed Magad, engedd! Azt nézd, hogy tudod megváltoztatni. Ami nekem ilyenkor működik, hogy beleengedem magam. Ha kell, két napig bőgök, és telesírom a barátaim vállát. Ezúton is hálásan köszönöm Nektek, akik talán olvassátok :) Képes vagyok közben, valahol nagyon mélyen röhögni az egész drámán, látom magam kívülről és elismerem, hogy most ez ad könnyedséget. Közben csak kérdezek és kérdezek, hogy mi más lehetséges. Ami változás a korábbiakhoz képest, hogy napok alatt lemegy egy ilyen szakasz, ami korábban akár hónapokig vagy netán évekig is tartott, és helye lesz az újnak.

Állapot vagy áramlás?

A boldogság egy fixált állapotnak tűnik nekem. Egyszer elértük, hátradőlünk és nézzük a lábujjunkat (netán a köldökünket). Mi van, ha nem akarsz semmit előre eldönteni, rögzíteni, hanem minden pillanatban nézed, most mit teremtesz, most mi működik? Elköteleződsz Magad mellett és azt választod, ami Neked igaz. Elengeded az előre legyártott verziókat, hogy mi lesz akkor. Ha azt keresed, hol az öröm, a könnyedség, ahelyett, hogy kitalálod, majd akkor leszek boldog, ha ez meg az lesz. Nézd meg, hogy szépen, könnyed tempóban elkezded lazítani az elméd korlátait és megengeded, hogy annál sokkal nagyszerűbb dolgokat engedj be, mint amit valaha is el tudtál képzelni. Persze, lehetnek célok, képek, csak tégy hozzá egy kis furfangot: engedd meg, hogy annál is jobb legyen. Milyen lenne elengedni a görcsös akarást, hogy mindig mindent előre ki kell találni, és csak úgy lehet jó? Mi a nagyszerűbb: bezárni Magad az elméd korlátai közé, vagy engedni, hogy a most elképzelhetőn messze túlteremts?

A sajátodat éld!

Bármikor kétely merül fel benned, vagy azt érzed, nem vagy a helyeden, nézd meg, ez tényleg a Tiéd, vagy valaki elképzelésének akarsz megfelelni? Mennyire voltál eddig valóban Önmagad? Beszélgess el Magaddal, mintha a legjobb barátoddal beszélnél, és kérdezd, mit szeretne valójában. Csak figyeld ítéletek, és bántás nélkül. Aztán nézd meg, mi kéne ahhoz, hogy megteremtsd, amit választasz. Nem kell holnapra, figyeld, mikor van itt az ideje. Nemcsak érezni, de tudni fogod. Rajtad múlik, milyen lesz. Amit én érzékelek, hogy egyre több lehetőséget látok meg, csodás ajándékok jönnek az életembe, amiket hajlandó vagyok befogadni. A vészmadarak sikolyait hallom, de nem teszem magamévá. Amúgy azt is megfigyeltem, hogy minél inkább vállalom magamnak, hogy merre megyek, annál kevesebb bírálatot kapok. Bár az is lehet, hogy kapom, csak nem tűnik fel :) Egyre több béke és hála van bennem, egy "szimpla" nap is varázslatos tud lenni. Jobban érzem magam a bőrömben, jobban esik minden mozdulat, minden falat, szebbnek látom a csillagokat és egészen új érzeteket fedezek fel.

Neked is csodás felfedezéseket és finom örömkoktélokat kívánok.

Ha szeretnél megismerkedni az access bars módszerrel, várlak örömmel. Nem instant porból dolgozunk, hanem hozott anyagból, Te és az elköteleződésed kell hozzá.

https://www.facebook.com/events/1552526995055716/

 

 

Kép forrása: trilogy.in