Hogyan indulj a végtelen lehetőségeid felé?

"Az első lépés ahhoz, hogy megszerezd, amit szeretnél, az a bátorság ahhoz, hogy megszabadulj attól, amit nem akarsz" (ismeretlen)

infinite_possibilities.jpgJavaslok pár kérdést feltenni  Magadnak, akkor is, ha utálsz érte :) Nem fogok instant megoldást adni, de ha kicsit kizökkensz a megszokott gondolati sémáidból, már el is indultál.

Ezerszer eltervezted, elképzelted, kitaláltad, mit szeretnél. Izgalommal tölt el, vágyod, de valahogy még nem történt semmi. Hogy lehet ez? Talán még el sem indultál... Félsz az első lépést megtenni? Mitől félsz valójában? Mi van, ha ez nem is félelem, hanem valami más?

Milyen az Neked, ha megkérdezed Magadtól, hogy valóban félelem-e, amit érzékelsz, vagy inkább rejtett pontencialitás? Elrejted a képességeid a vágyaid, csak nehogy kilógj a sorból? Elkezd futni ilyenkor a "mit fog szólni Apuka, Anyuka, a szomszéd, és mi van, ha a barátaim féltékenyek lesznek?" Most őszintén, mi fontosabb: hogy hogyan érzed Magad TE a nap huszonnégy órájában a testedben, a lelkedben, vagy, hogy ki mit gondol Rólad? Az az övék, az életed meg a Tiéd. Mi könnyebb: jól érezni Magad, vagy azt lesni, hogy kinek hogyan felelhetsz meg? Aztán kiborulni, ha nem sikerül.

Van a hatalmas erődnek egy olyan tulajdonsága, hogy nem tud nyugton maradni, mindenképp teremt. Van, hogy hatalmas problémákat, hogy aztán legyen mivel foglalkozni. Ahelyett, hogy szabadon, arra használnád, amit szeretsz. Mit szeretnél IGAZÁN?

Még egy csavar: lehet, hogy az ideád csak egy illúzió? Valahol, valamikor megteremtetted, akkor lehet, hogy valóban azt szeretted volna, de mára már egészen mást választanál, ha megkérdeznéd saját Magad, mire is vágysz igazán. Nos, felteszed a kérdést Magadnak? Mit szeretnék most? És kezdd el megteremteni! MOST. Mi kell hozzá, hova menjek, kivel beszéljek, stb.? Hajrá, hajrá! 

Gyomláld ki nyugodtan, ami nem kell: a mérgező gondolataidat, a lehúzó kapcsolataidat, a mindenféle sémádat. Pl. lehet, hogy van valami ilyesmi: majd belekezdek, akkor, ha ez meg az lesz. Ezzel az a trükk, hogy ez minta, és hiába lesz meg "ez meg az", fogsz új feltételt találni, amihez kötöd hogy válaszd, ami Neked jó. Persze, ha megsemmisíted ezt a mintát, akkor már nem kell várni, és indulhatsz is. Azonnal.

Kész a forgatókönyved mindenre? Mi van, ha nem kell megtervezni, csak kinyitni magad a végetlen lehetőségekre? Be tudod fogadni, ha más formában, máshonnan jön, amit szeretnél, de jön? 

Gondolkodás helyett, menj és csináld. Nem lesz időd gondolkodni.