Hogy jó Neked?

be_the_change.jpg

Egy érdekes játékra hívlak, ha van kedved, mókázzunk együtt. Érdemes  belegondolni:naponta hányszor bírálod Magad? Mi az első, zsigeri reakció, mikor szembejön valami, vagy valaki amiben megpillanthatod saját tükörképed? Magadat látod, vagy mások elvárásait, amiket szépen Magadra pakoltál, hogy milyennek "kellene" lenned?

 

Kérdésből sosem elég, de mára legyen ez a bevezető  :) Érdekes felismerésekhez juthatsz, ha ezeket felteszed Magadnak. Nem is fontos, hogy meglegyen a válasz, sőt, ha nincs fixa ideád valamiről, annál több lehetőség közül választhatod ki azt, ami Neked működik. Csak engedd, hogy evidenciák és kész válaszok ("nekem úgyse, én ilyen, olyan, már az anyám is, ez nálunk így szokás...") helyett valami más legyen. Szépen elhittük, hogy a boldogság valamitől, valakitől függ. Majd akkor leszünk boldogok, ha elértünk valamit, elismertek, megdicsértek. Arról már nem is beszélve, hogy  a médiában is a boldogságot és a ragyogást XS-es  méretű, harminckét  hófehér foggal mosolygó huszonéves nőkkel azonosítják. 

Persze nagyon tudatosak vagyunk, akár lázadunk is. A másik végletbe is átcsaphat a dolog: van aki megtagadja saját testét, jólétét és akár tudat alatt súlyfelesleget pakol magára, és győzködi a környezetét (sokkal inkább saját magát), hogy neki így jó. Vagy nem szőrtelenít, mert olvasta, hogy egy "igazi" feministának így "kell". Természetesen lehet így is, úgy is, minden rendben van, ha a sajátod. Az a lényeg, hogy NEKED mi a jó. Igazán mi okoz könnyed érzést, ha kendőzetlenül őszinte vagy saját Magadhoz. 

Érdekes dolgok történnek velem mostanában. Szoktam azon tűnődni, hogy mi lehet a "baj" velem? Sok nyűgöm szokott lenni: kínzó, migrénes fejfájás, újabban erős derék és hátfájás. Arra jutottam, hogy szépen megtanultam, hogy ez a "természetes" , mert Anyunak is ez volt Nagyinak is ez volt, tehát ez van. Hoppá, dehogyis! Választhatok mást, a szenvedésen kívül sok más lehetőség is van. Éppen ezekkel játszom. És fura, de működik. A múltkor csak megkérdeztem magamtól, hogy ez a fejfájás most kié? Nem is kellett rá válasz csak elmúlt. Felszabadító érzés, igazán.

Te mi mindent hittél el Magaddal, a testeddel kapcsolatban? Hány dolgot "szerelsz " Magadon évek óta?Ne higgy el semmit, csak ha van kedved, ítéletek és elvárások nélkül játssz a lehetőségekkel! 

 

Szívből kívánom, hogy érezd végre igazán jól Magad! Itt a nyár, lehet csapatni :)